Конкурс знавців української мови ім. Петра Яцика

Нації вмирають не від інфаркту, спочатку в них відбирають мову

Ліна Костенко

9 листопада в День української писемності та мови і наша Богданів-ська ЗШ І-ІІІ ст. №1 ім. І. Г. Ткаченка долучилася до проведення престижного конкурсу, започаткованого відомим меценатом і українським патріотом Петром Яциком, XVI Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. За 16 років свого проведення конкурс набув неабиякої популярності й престижу серед учнів та вчителів навчальних закладів району, перетворившись на справжнє свято, що утверджує безсмертя рідної мови, творчості, добра. Учасники цього конкурсу плекають рідне слово, вболівають за нього.

У цьому навчальному році участь у шкільному етапі конкурсу взяли 43 учні 3-11 класів. Це свідчить про бажання дітей та підлітків удосконалювати свої знання з рідної мови, спілкуватися українською для утвердження самих себе, своєї державності.

Розпочали проведення шкільного етапу конкурсу в нашій школі святковою лінійкою «Рідне слово – джерело духовності».

На початку кожного уроку всі вчителі-предметники провели орфоепічну п’ятихвилинку, де пригадали складні випадки наголошування слів-термінів.

Протягом робочого дня всі учні школи мали можливість ще й переглянути презентації про Петра Яцика та Нестора Літописця.

Бібліотекар школи Соколова О. П. підготувала виставку словників «Словники – скарбниця українського слова».

Учні початкових класів брали участь у цікавих вікторинах та конкурсах, а також дізналися про виникнення української писемності.

Заходи, які відбулися в школі, засвідчили глибоку пошану і любов дітей до народних традицій та рідного слова.

Учителі-філологи Богданівської ЗШ І-ІІІ ст.

/Files/images/yatsyik/0PHPB4NktCI.jpg /Files/images/yatsyik/e5us14y7tGs.jpg /Files/images/yatsyik/kkbYjzGdE-Y.jpg /Files/images/yatsyik/kzWK9Z1J6lI.jpg /Files/images/yatsyik/wX5ZHPCDrHQ.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 258