Засідання педагогічної ради

Тема засідання педагогічної ради: "Створення у педагогічному колективі сприятливого психолого-педагогічного інформаційного середовища щодо самовдосконалення, творчості, володіння інформацією, публікації авторських надбань"

Виступали:

1) Наскрізне застосування інформаційно-комунікативних технологій в НВП (Бойчук С. Я.)

2) Шкільний сайт та його можливості (Биков І. В.)

3) Сучасні інформаційні технології в навчально-виховному процесі (Гречук Н. Ф.)

4) Роль соціальних мереж в сучасному світі (Ліксютіна Ю. М.)

Наскрізне застосування інформаційно-комунікативних технологій в НВП (Бойчук С. Я.)

/Files/images/2PPP 023++.JPG

Директор школи Бойчук С. Я про інформаційно-комунікаційні компетентності вчителів загальноосвітніх навчальних закладів.

Однією з складових професійної компетентності учителя, важливість якої обумовлена сьогодні змінами в освіті, викликаними розвитком інформаційних технологій, є компетентність у сфері інформаційно-комунікативних технологій.

Формування процесу навчання вчителів-предметників ІКТ через інформаційно-комунікативну компетентність ми формуємо здатність педагогів застосовувати набуті знання і навички у навчально-виховному процесі, спрямовуючи його на розвиток особистості учня.

Сучасні інформаційні технології в навчально-виховному процесі (Гречук Н. Ф.)

/Files/images/4shh6aOODRc.jpg

Гречук Н. Ф., учитель української мови та літератури, про методичні рекомендації щодо створення електронних дошок засобами соціального сервісу Padlet і демонстрація можливих способів використання даного сервісу під час навчально-виховного процесу.

Педагогу необхідно:

- навчити кожну дитину за короткий проміжок часу освоювати, перетворювати і використовувати в практичній діяльності величезні масиви інформації;

- організувати процес навчання так, щоб дитина активно. З цікавістю і захопленням працювала на уроці, бачила плоди своєї праці і могла їх оцінити.

Допомогти вчителю у вирішенні цього нелегкого завдання може інтерактивна он-лайн дошка – дуже цікавий сервіс, який дозволяє зробити процес навчання мобільним, більш інтенсивним. А головне, ефективним та привабливим для учнів, бо презентує навчальну інформацію по-новому, враховуючи комунікаційні потреби сучасної особистості.

Шкільний сайт та його можливості (Биков І. В.)

/Files/images/lSgBtZDN6G4.jpg

Биков І. В., учитель англійської мови, про шкільний сайт та його можливості.

Функціями сайту є:

- техніко-педагогічні: навчальні програми, які спрямовані на управління, діагностику, моделювання, діалог, консультацію;

- дидактичні: сайт як тренажер, репетитор, асистент, засіб корекції, контролю, оцінки діяльності учнів, їх активізації й стимулювання, оптимізації діяльності вчителя.

Перевагами використання шкільного сайту є:

- зручність та легкість дізнатися потрібну інформацію у будь-який час;

- можливість підтримання постійного зв’язку «учень-батьки-вчитель»;

- можливість зберігання усієї інформації в одному місці.

Роль соціальних мереж в сучасному світі (Ліксютіна Ю. М.)

/Files/images/5EEDlm7hqUs.jpg

Ліксютіна Ю. М., учитель початкових класів, про соціальні мережі та їх вплив на формування особистості.

У сучасному суспільстві все більшого розвитку набуває Інтернет. Незважаючи на те, що Україна за рівнем розвитку інформаційних технологій відстає від розвитку інших країн світу, Інтернет і комп’ютери все більше входять в наше повсякденне життя. Але, крім того, для більшості Інтернет є також розважальним засобом, джерелом інформації, засобом спілкування. Ще один важливий фактор, через який підлітки липнуть до екранів монітора цілодобово – соціальні мережі.

Спілкування, пошук інформації та друзів за інтересами, обмін новинами, можливість слухати музику, дивитися відео і фотографії, все це, здається, завжди було і важко собі уявити, що колись люди жили без профілю в соціальній мережі. Саме в них найбільш активно спілкуються підлітки.

Кiлькiсть переглядiв: 366